vineri, 10 iulie 2009

Date Biografice - membrii trupei Directia 5

Cristi Enache
S-a născut la 26.03.1976, la Bucureşti, este solistul vocal. A urcat pe scenă pentru prima dată în 1993, la Sibiu, împreună cu formaţia "de liceu" cu care cînta la acea vreme. Este un microbist convins şi suporter necondiţionat al naţionalei de fotbal a României. A început colaborarea cu Direcţia 5 în iunie 1998 şi consideră că şi-a împlinit "visul" pe care l-a avut de cînd a ascultat prima oară acest grup. Profesional se simte împlinit, pentru că e componentul unei trupe cu longevitate în topul preferinţelor publicului.

Marian Ionescu
S-a născut la 25.10.1962, la Bucureşti, este fondatorul grupului Direcţia 5 şi compozitor, cîntă la chitară bas şi la claviaturi. Înainte a mai colaborat cu formaţiile Timpuri Noi şi Grupul B 22. Este colecţionar de instrumente muzicale, avînd un număr impresionant de chitare bas, claviaturi şi chitare acustice. Deţine studioul de înregistrări Artist Direcţia 5, unde formaţia a "tras" toate albumele din 1998 pînă în prezent. Carmin Ionescu, fiul său, îi calcă pe urme şi cîntă tot la chitară bas, în trupa pop-rock Replik.

Nicu Damalan
S-a născut la 19.09.1967,la Bucureşti, este chitaristul formaţiei. A practicat cu succes diferite discipline sportive: ciclism, motociclism, atletism, ping-pong, hochei. Are ca hobby "acvaristica", mai precis peştii Discus, care
şi-au adjudecat titlul de "regii acvariilor". Preferinţele lui muzicale se îndreaptă spre hard & heavy – AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Judas Priest, Metallica şi rock and roll – Elvis Presley, dar ascultă cu plăcere şi Beatles, Frank Sinatra, Nat King Cole sau chiar... Ludwig Van Beethoven!

Marius Keşeri
S-a născut la 7.03.1965, la Bucureşti. Este toboşarul formaţiei şi înainte a mai cîntat în formaţiile Voltaj, Quartz, Vali Sterian şi Compania de Sunet. A practicat baschet de performanţă la Dinamo Bucureşti şi în urmă cu doi ani a fost, pentru o seară, manechin, cînd a participat la prezentarea colecţiei primăvară-vară "W Man’s World by Vakko". E convins că "Direcţia 5 ne acaparează tot timpul şi ne este imposibil să facem altceva". În muzică are trei idoli mari şi laţi: Beatles, Jimi Hendrix, AC/DC.

2 comentarii:

  1. Misto Blogul asta. Eu am dat SMS si mi s-a dat Conf in cateva secunde. Asta da treaba.
    ma pregatesc sa merg la Concertul anuntat. si vin si maine ca daca se da dezlegare la pacate ma infatisez si eu cu acatistul. Super faina ideea.Asa promo mai merge ca inainte nu prea avea legatura cu prefectura
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumim pentru comentariul dumneavoastra.
    Si bineinteles bucuria noastra este stimulata de aprecierile celor care ne trec pragul.
    O seara placuta de vineri si o iertare a pacatelor din acatistul dumneavoastra definitiv si irevocabil :))

    RăspundețiȘtergere